Volwassenen

Het hele jaar door bieden we interessante en actuele lezingen aan, filmavonden, digitale lessen of tentoonstellingen. Naast de vele culturele activiteiten staat de bib garant voor zowel lees- als kijkplezier.

Overloop hieronder ons aanbod.  

Daisyboeken

daisyspeler

 

Een uitgebreide wisselcollectie ter ondersteuning van blinden en slechtzienden of kinderen met leesproblemen.

Dvd

dvd

 

Een ruim aanbod dvd's voor volwassenen en jeugd. Maak je keuze uit films, televisieseries, wereldcinema ...

Dwarsliggers

Dwarsliggers

 

Lees je graag op de trein, op het vliegtuig of eender waar, maar is een gewoon boek dan wel eens te zwaar om mee te dragen? Kies dan voor één van onze dwarsliggers: een groot boek in een klein formaat. Superhandig om mee te nemen!

Eerste Hulp Bij Dementie rugzak

EHBDementie

 

Mensen informeren over en bewust maken van dementie is zeer belangrijk. Met de EHBD-rugzak van de bib begeleiden wij je in de eerste zoektocht naar informatie over dementie.

Games

games-jong_en_oud

 

Sinds april 2021 kan je games voor jong en oud lenen in de bibliotheek van Lille.

Gezelschapsspellen lenen in de bib van Lille

rekken vol gezelschapsspelen

 

Je kan kiezen uit meer dan 200 verschillende titels voor jong en oud. De spelletjes kunnen net als alle andere materialen gratis voor 3 weken uitgeleend worden.

Groteletterboeken

grootletterboeken

 

Steeds vaker het idee dat de lettertjes steeds kleiner worden en uw ( lees)bril helpt ook niet echt meer? Ga dan over op het lezen van GroteLetterboeken (GL). 

Kranten

kranten_pexels

 

Op zoek naar informatie uit de pers of actualiteit? In de bibliotheek kan je elke dag verschillende kranten raadplegen. Rustig de krant lezen met een kop koffie dat is genieten. 

Leestipper

Persoonlijke leestips

Als lid van de bibliotheek Lille krijg je via Mijn Leestipper leestips op maat aangeboden.
Mijn Leestipper baseert zich op je leesprofiel en leenhistoriek en stelt boeken voor die passen bij jouw smaak en voorkeur. Elke maand krijgen je per e-mail een nieuwe lading leestips.

Luisterboek

Luisterboeken

 

Voor wie liever luisterend leest is onze collectie luisterboeken een aanrader. Ook de jeugdafdeling heeft een uitgebreide collectie.

Studeren in de bib

 

Heb je nood aan een stille studieplek? Haal je motivatie uit het samen studeren met anderen? Kom dan studeren in de bib!

 

Zadenbib

Zadenbib

 

In de bib kan je terecht voor zaaigoed! In onze zadenbib vind je zaden van eetbare planten, sierplanten, bloemen, groenten, ...