BOEKSTART-DAG ZATERDAG 22 MEI 2021

Op Boekstart-dag wordt de bib omgetoverd tot een paradijs voor de allerjongste bezoekers.

Boekstartdag_2021

Zaterdag 22 mei zet de bib haar collectie voor peuters tussen 0 tot 2,5 jaar extra in de kijker.

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open.

Lille is bijna drie jaar een Boekstart-gemeente. Je krijgt via het consultatiebureau van Wieg Wijs of via de bibliotheek op twee momenten vóór je peuter naar school gaat een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek. Zo ontdek je heel vroeg boekjes voor je baby én het aanbod in de bibliotheek.

In het pakket dat je krijgt als je kind zes maanden oud is, zit een eerste zacht voelboekje. Daarnaast vind je er ook de infobrochure ‘Baby’s houden van boeken. Een gids voor grote mensen.’ en de Boekstart-groeimeter in terug.

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Wieg Wijs een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de bibliotheek krijg je een mooie tas met twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje. De brochure ‘Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken.’ geeft je meer informatie over taalontwikkeling en hoe boeken de leefwereld van je peuter vergroten. Leesplezier staat voorop!

De peutertas van Boekstart nog niet komen ophalen? Kom dan zeker even langs. Bovendien krijgt elke peuter gratis een leuk knisperboekje mee naar huis op Boekstart-dag. De focus tijdens de Boekstart-dag ligt op de allerjongsten, maar voor de iets oudere zus of broer ligt er ook een leuke verrassing klaar. Daarnaast zijn er natuurlijk boeken in overvloed om uit te lenen.