Wil je graag een boek, cd, dvd of ander materiaal uitlenen dat niet in onze collectie zit?  Dan kunnen wij dat werk uit een andere bibliotheek laten overkomen. Dit heet interbibliothecair leenverkeer (IBL).

Regels

Heel recente of populaire titels worden meestal niet doorgestuurd door andere bibliotheek. Niet alle bibliotheken leveren audiovisueel materiaal.

Wie kan een titel aanvragen uit een andere bibliotheek?

Iedereen die lid is van de bibliotheek.

Wat kan ik aanvragen via IBL?

Je kunt alleen materialen aanvragen die niet in de eigen collectie van de bib of haar uitleenposten aanwezig zijn.

Hoe vlug kan het boek geleverd worden?

Als de titel niet uitgeleend is, kan dit in een paar werkdagen. In het andere geval kan de wachttijd oplopen tot enkele weken.

Krijg ik bericht wanneer de titel beschikbaar is?

Zodra het materiaal voor je klaar ligt in de bib verwittigen wij je via het opgegeven e-mailadres. Kom het zo snel mogelijk halen, want ook onze uitleentermijn bij de andere bibliotheek begint te lopen. Vraag ernaar aan de infobalie of kijk in het rek van de gereserveerde materialen.

Is deze service gratis?

Voorlopig kost het leveren van een IBL-aanvraag 3 euro.

Hoelang mag ik het werk houden?

De uitleentermijn is afhankelijk van de bibliotheek die het boek of de dvd  bezit.