Lezen wordt leuk dankzij Fundels (AVI) boeken online.

Bannertekst_FundelsAVI

Wat is een fundel

Fundels zijn digitale, interactieve en geanimeerde boeken voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. Dit is leesplezier op een ander manier. Fundels prentenboeken tovert bestaande prentenboeken van Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen om tot een digitale bundel vol fun. Eigenlijk wordt het prentenboek voorgelezen. Bovendien wordt dit e-boek aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten voor kinderen tussen drie en zeven jaar.

Op een kindvriendelijke en speelse manier stimuleert Fundels AVI-boeken de leesontwikkeling van kinderen van 6 tot 11 jaar en leert hen hierbij omgaan met nieuwe media.
Leesondersteuning, oefeningen op begrijpend én technisch lezen zorgen er voor dat leren lezen heel wat leuker wordt met Fundels AVI-boeken. Bekijk de volledige lijst.

Je kan als Fundels-gebruiker genieten van meer dan 120 lees- en prentenboeken, waarbij in elke activiteit het verhaal en het boek centraal staan.

Hoe gebruiken

Fundels-boekjes leen je op je tablet of smartphone door in te loggen met een MijnBibliotheek-profiel of door een QR-code in te scannen. De QR-codes vind je op prentenboeken in de bibliotheek.

Iedereen kan gratis zeven fundels per kalenderjaar per lidmaatschap lenen indien je je aanmeldt met je 'Mijn Bibliotheek'-account.
7 Fundel prentenboeken én 7 Fundel AVI-boeken.
Als extraatje geniet je van extra uitleningen tijdens de schoolvakanties. In de zomervakantie kan je immers 12 extra Fundels uitlenen, voor de overige schoolvakanties zijn dat 2 extra Fundels per vakantieweek.

De uitleentermijn is vier weken en na deze periode verdwijnt de Fundel automatisch van je toestel

Als je een Fundel hebt gedownload, kan je deze ook offline gebruiken.

Let op! Er is een vernieuwde FUNDELS-APP

Heb je de Fundels-app al op je tablet of smartphone staan? Dan moet je deze updaten om van de extra uitleningen tijdens vakantie te profiteren. Dit kan ook via de App Store of Play Store. Als je het lachende gele mannetje ziet als logo van de app, dan zit je goed.
De spelletjes zijn nog leuker en de app is zelfs gebruiksvriendelijker.

Aanbod

Er is al een uitgebreid aanbod van fundels. De meeste fundels zijn als fysiek prentenboeken aanwezig in de bib.
Je kiest uit meer dan 80 prentenboeken en meer dan 40 AVI-boeken.

Ga aan de slag!

Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store

Klik op het 'de Bib'-logo

Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account

Kies het boekje dat je wil lenen

Het boekje wordt gedownload op je toestel

Instructiefilmpje

Log in met je Mijn Bibliotheekprofiel om toegang te krijgen.