Boek
Nederlands

Hou het stil

Wim Bax (auteur)
+1
Hou het stil
×
Hou het stil Hou het stil

Hou het stil

Genre:
Het is begin jaren zestig en medicijnenstudent Jacob keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp Welcherum, omdat zijn gehandicapte broer Jos uit het niets hun moeder heeft aangevallen. Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak angstaanjagende gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand met het dorp en zijn bewoners, maar wat?

Met hulp van psychiater Guido Kroon,
Titel
Hou het stil
Auteur
Wim Bax
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2021
315 p.
ISBN
9789021424583 (paperback)

Over Wim Bax

Wim Bax (Emmeloord, 9 december 1971) is een Nederlands acteur en scenarioschrijver, die van 1998 tot 2000 en in 2003 rol van Serge van Mieghem speelde in de soap Onderweg naar morgen.

Bax volgde de havo in Holten (De Waerdenborch) en hield zich daarna een jaar bezig met creatieve therapie. Vervolgens ging hij naar de theaterschool in Eindhoven, die hij met goed gevolg afrondde. Wim kreeg een rol in de jeugdserie De Legende van de Bokkerijders en speelde verder in onder meer Twaalf steden, dertien ongelukken, Oppassen!!!, Westenwind en Rozengeur & Wodka Lime.

Naast acteur is Wim Bax al een aantal jaren actief als scenarioschrijver. Zijn eerste script dat in productie is genomen was een korte film, "Schat" getiteld. De regie werd verzorgd door Tamar van den Dop met in de hoofdrol Ariane Schluter. "Schat" was in 2004 de Nederlandse inzending voor een Oscar in de categorie "beste korte film". Naast scripts voor diverse …Lees verder op Wikipedia