Boek
Nederlands

De vloek van Horkus

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
De vloek van Horkus
×
De vloek van Horkus De vloek van Horkus
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Koning Horkus heeft het Dassenbos vervloekt. Alle pasgeboren jongens zullen sterven, tenzij de Wenssteen wordt vernietigd. Drie dappere jonge strijders gaan op zoek naar de magische steen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (jeugd)
Titel
De vloek van Horkus
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2015
205 p. : ill.
ISBN
9789462343405 (hardback)

Besprekingen

Na een hevige strijd tegen koning Bolderus, legt koning Horkus zich niet zomaar bij zijn nederlaag neer. Hij vervloekt het hele Dassenbos: de eerste kleinzoon van koning Bolderus zal na zijn geboorte sterven. En zo ook alle andere pasgeboren jongens in het Dassenbos. De vloek wordt pas verbroken als de Wenssteen is vernietigd. Daarom gaan de Dassenbosbewoners op verzoek van de koning op zoek naar de steen. De drie dappere jonge strijders Fea, Brom en Pips willen graag mee. Hun broertjes moeten immers ook worden gered. Maar ze zijn nog te jong. Toch vinden de drie vrienden een manier om de levensgevaarlijke tocht te ondernemen. Maar of dat goed afloopt… Het vlot leesbare verhaal bestaat uit acht delen die in korte hoofdstukken zijn onderverdeeld. De gebeurtenissen volgen elkaar in een snel tempo op. Thema’s zoals de strijd tussen goed en kwaad en vriendschap zijn goed uitgewerkt en erg herkenbaar. De vormgeving past prima bij het verhaal dat is voorzien van prachtige, fantasierijke zwa…Lees verder

De vloek van Horkus

Fea, een vosje, Brom, een jonge das, en Pips de eekhoorn zijn vrienden. Ze spelen graag na hoe de Dappere Krijgers van het Dassenbos de Vuurgnurkels versloegen, lang geleden. De slechte Horkus de Grote kreeg hulp van angstaanjagende Skrieps en erg boosaardige Knekkers. Koning Bolderus en zijn strijders wonnen echter de strijd en versloegen hem genadeloos. Als reactie daarop sprak Horkus een vloek uit over het Dassenbos: de eerste kleinzoon van koning Bolderus zal samen met alle andere pasgeboren jongens in het Dassenbos sterven ... De vloek kan maar op één manier verbroken worden: de Gloeiende Wenssteen, in de Gnurkelgrot op de Zwarte Vuurberg verbrijzelen.

Op een dag is het dan zover: de eerste kleinzoon van koning Bolderus wordt geboren. Maar er is meer ... Fea heeft net enkele broertjes bijgekregen en ook in het gezin van Brom komt er binnenkort een gezinsuitbreiding. Er zit niets anders op dan ten strijde te gaan en de vloek te verbreken. Fea, Brom en Pips worden te …Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties