Boek
Nederlands

Klein konijn en de rommelbeer

Heidi D'Hamers (auteur), Gunter Segers (auteur)
+1
Klein konijn en de rommelbeer
×
Klein konijn en de rommelbeer Klein konijn en de rommelbeer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Klein Konijn en Lowieke gaan picknicken, ligt er veel rommel in het bos. Samen met Rommelbeer ruimen ze op en leren ze hoe je met rommel mooie dingen kunt maken. Prentenboek met grote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Klein konijn en de rommelbeer / ill. Heidi D'hamers ; verhaal Heidi D'hamers & Gunter Segers
Auteur
Heidi D'Hamers Gunter Segers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789059327047 (hardback)

Besprekingen

Heidi D’hamers is geen onbekende in het prentenboekenmilieu en de aaibaarheidsfactor van haar konijntjes heeft ondertussen menig kinderhart in vervoering gebracht. Het zal met deze publicatie niet anders zijn. Klein Konijn gaat picknicken en natuurlijk gaat zijn vriend Lowieke mee.
Dit mooi ogende prentenboek met harde kaft telt een vijftiental bladzijden. Op elke pagina staan een of twee illustraties, behalve voor vier tekeningen die twee bladzijden beslaan. De prenten zijn lief en zoet en helemaal ingekleurd met zachte tinten. De dierenfiguren zijn goed herkenbaar en allemaal snoezig afgebeeld. Zelfs als Klein Konijn boos kijkt, is hij nog steeds schattig. De tekst, steeds in korte blokjes, beschrijft wat je al ziet op de prenten en bevat dialoogjes tussen Klein Konijn, Lowieke en een paar andere personages.
De auteur hanteert aangepast taalgebruik dat begrijpelijk is voor kleuters maar dat tegelijk hun woordenschat verrijkt.
De vrienden beslissen om te gaan picknicke…Lees verder
Klein Konijn en Lowieke gaan picknicken in het bos. Overal ligt rommel, dus eerst ruimen ze op. Dan zien ze Rommelbeer, die per ongeluk rommel uit zijn karretje verliest. De konijntjes hebben dat niet door en denken dat Rommelbeer zijn rommel expres laat liggen. Daar worden ze boos om, je mag geen rommel laten liggen. Rommelbeer laat hen maar al te graag zien wat hij met rommel kan doen. Zijn broer Harry maakt er namelijk de mooiste dingen van! Dit leuke prentenboek heeft twee verschillende thema’s: het opruimen van rommel en het knutselen met kosteloze materialen. De geschilderde illustraties zijn zeer gedetailleerd. Ze beslaan meestal enkele of dubbele pagina’s; soms staan er meerdere afbeeldingen op een pagina. De pasteltinten geven een warme sfeer aan het verhaal. Het speelt zich voornamelijk af in het bos en de gebruikte kleuren geven dit goed weer. De uitgebreide tekst is duidelijk en interessant. Na het lezen van dit boek zullen kinderen geïnspireerd worden om zelf leuke dingen…Lees verder