Het Makkelijk Lezen Plein : helpt kinderen om weer plezier in lezen te krijgen!

Kinderen met een leesprobleem vinden lezen meestal niet leuk. Maar lezen is belangrijk. De bibliotheek helpt kinderen om weer plezier in lezen te krijgen. Speciaal voor kinderen van 8 tot 13 jaar is er het Makkelijk Lezen Plein. Daar vinden ze:

• makkelijk leesbare boeken,
  • informatieve boeken in eenvoudige taal en met veel plaatjes,
  • luisterboeken,
  • verfilmde jeugdboeken,
  • enz.

De bibliotheekmedewerkers hebben een speciale selectie gemaakt van materialen die erg toegankelijk zijn. Ze staan met de cover naar voren en zijn naar onderwerp of genre ingedeeld. Om ze nog makkelijker te vinden, kleeft er op al deze materialen een  ‘Makkie’ .

Het Makkelijk Lezen Plein is er voor alle kinderen van 8 tot 13 jaar met dyslexie, taalachterstand, concentratie- en leesproblemen.

Voor de ouders en leerkrachten zijn er boeken en brochures over leer- en leesproblemen op het Makkelijk Lezen Plein. Iedereen is echter welkom op het Makkelijk Lezen Plein, elke bibbezoeker die er vindt wat ie zoekt, mag van het Makkelijk Lezen Plein gebruik maken. Het Makkelijk Lezen Plein vind je in de jeugdafdeling.

Meer info:
www.letop.be