Een goed boek kiezen? Doe de vijfvingertest!

Een boek moet passen als een schoen. Passende boeken zijn boeken die je aandacht trekken, die je in de kraag vatten, boeken waaruit je ademloos ontwaakt, die je doen schaterlachen en huilen… Ervaren lezers laten zich helpen door het genre of het onderwerp van het boek: fantasie, humor, griezel, enz. Voor beginnende lezertjes is het soms wat moeilijker. Daarom is er een speciale bladwijzer voor kinderen waar enkele handige tips op staan. Het is een test! We noemen het “de vijfvingertest”.

Hoe doe je deze test?

1. Lees een bladzijde uit het boek.
  2. Al de woorden die moeilijk zijn om te lezen tel je op vingers.
  3. Telde je  minder dan vijf vingers? Probeer dan het boek te lezen!
  4. Telde je meer dan vijf vingers? Het boek zal waarschijnlijk te moeilijk zijn. Kies een ander boek en doe de test nog eens.

Vraag in de bibliotheek de handige bladwijzer die je helpt bij deze test. Veel succes en kom een super leuk boek zoeken in de bib. Onze catalogus kan je daar zeker bij helpen.

jolien

26 januari 2013 - 10:44u

wtf!!! wa voor een kinderachtige test is me da ik ben gelijk 13 en da kom ge tege op internet ik zoe me schame ma ja da zij gunder eh schaamballe

Oliver