Een goed boek. Hoe vind ik het?

Er verschijnen jaarlijks duizenden nieuwe boeken. Maar hoe kan je uit die stapel nu net het boek vinden dat je graag wil lezen? Of moet je een boekbespreking maken en je wilt meer weten over de schrijver van het boek. Waar vind je die informatie terug als de bib dan juist ook nog gesloten is?

Op het internet kan je een schat aan informatie terugvinden. Maar zoals bij echte schatten moet je er lang naar zoeken. Daarom geven we enkele adressen van webpagina’s die je een heel eind op weg kunnen helpen.

www.boekenbank.be : deze site biedt een volledig titelbestand van boeken die in Vlaanderen worden uitgegeven.
www.leesplein.be : deze site verzamelt een heleboel informatie over kinder- en jeugdboeken en over lezen. Er zijn 4 aparte pleinen: kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen.
www.villakakelbont.be : op deze site vind je dagelijks nieuws uit de kinderboekenwereld, informatie over auteurs, illustratoren en vertalers, leestips en recensies.
www.fahrenheit451.be : deze site speelt in op de interesses en de leefwereld van 15-plussers uit BSO en TSO.
www.leesfeest.nl : dé website voor kinderboeken met voorproefjes uit nog te verschijnen boeken.
www.kjv.be : Kinder & Jeugdjury Vlaanderen is een jury van kinderen tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. Op deze site vind je welke boeken je moet lezen, hoe je lid wordt en hoe je je stem kan uitbrengen.
www.boekenzoeker.be : drie illustratoren, waaronder Sebastiaan van Doninck uit Gierle, hebben van boekenzoeker een bijzonder fraaie site gemaakt. Misschien iets moeilijker in gebruik maar je blijft dingen ontdekken.
www.kjoek.nl : een Nederlandse site met veel aandacht voor Vlaamse boeken en schrijvers.
www.bibliotheek.be : deze site verzamelt de catalogussen van de 6 grootste bibliotheken uit Vlaanderen. Hierin vind je meer dan 3.000.000 titels terug.